Page 126 - Acrobat J Trad-21-3-2566
P. 126

J Thai Trad Alt Med                                    Vol. 21  No. 3  Sep-Dec  2023  609




            ผู้เข้าร่วมวิจัย 9 คน สัมภาษณ์ประเมินความชอบ แกง  4.45 ระดับมาก ต�ารับเครื่องแกงเลียงต้นแบบ 3 น�า
            เลียงมีกลิ่นหอม น�้าแกงสี น�้าตาลอ่อนชวนกิน รสเค็ม   ไปใช้เป็นเครื่องแกงเลียงพร้อมปรุง ในขั้นตอนที่ 3

            เผ็ดก�าลังดี ผักดูสวย น�้าแกงข้นน่ากิน ความพอดี =   (Figure 2-6)
















                          Figure 2  Recipe              Figure 3  Ready to eat curry paste 3 types: Fresh,
                                                               dissolve concentrate in water and powder



















            Figure 4  Preparing 5 color vegetables for cook Kang   Figure 5  An appearance of Kang Liang
                    Liang

















                           Figure 6 Provided information to a taster* (* Consent to publish picture)



                 Figure 2-6 The process of a ready to cook Kaeng Liang curry paste
   121   122   123   124   125   126   127   128   129   130   131